Izaberite stranicu
26. август 2024.
У Директорату одржан састанак са високим представницима Међународне Агенције за Атомску Енергију

Високи представник  Међународне Агенције за Атомску Енергију (МААЕ), Zhang Jing, из Дивизије за регион Европе, при Департману за техничку сарадњу, са својим експертима био је данас гост Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије.

На данашњем састанку, који је био први у низу сусрета планираних у наредном периоду између експерата МААЕ и представника Директората, Слађан Велинов, директор Директората је са својим тимом, данас представио рад Директората, као и његове надлежности у области нуклеарне сигурности и безбедности, са посебним акцентом на сарадњу Директората и МААЕ у импламентацији националних, регионалних и међурегионалних пројеката.

Овај састанак је још једна потврда добре сарадње и партнерског односа који Република Србија и Директорат остварује са МААЕ. Истовремено, данашњи скуп и посета делегације МААЕ изнова доказују да су стручњаци и професионалци из Србије спремни да прихвате, усвоје и примене знања која су неопходна за даљи развој ове важне друштвене и научне области.

Састанак је био у функцији припреме за састанак, који се, потом одржао у згради Владе Републике Србије,  са почетком у 12 часова, а који је заједнички организован од стране Министарства рударства и енергетике и Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије.